Процес

"Стилен и функционален сайт"

Процес на работа

Дизайнерски сайтове. Стил, оптимизация. Правя сайтове сама - без посредници, бързо и качествено. Крачка по крачка описвам как работя с клиенти.

1. Запознанство & анкета

В сайта, на страницата "Контакти" има форма за попълване на запитване - било то за нов сайт или за поправка или реновация на вече съществуващ. Ще се свържа с Вас и ще се разберем за среща.

На първата среща ще попълним с Вас една анкета, за да мога да разбера -
какъв сайт, с какви функционалности и особенности ще правим.

2. Избор на домейн и хостинг

Домейн - това е името на вашия сайт. Изглежда "www.site.bg". Важното решение - да се избере и разширение като ".com", ".bg" или други. Избира се и хостинг-план, подходящ за Ващите цели.

Всичко това го оформям на Вашето име. Ще имате достъп до своя профил. С
мен или с някой друг специалист по всяко време ще располагате с
возможности за промени по сайта.

3. Изработване на сайт

Изработване на сайт отнема от една седмица до един месец. Работя с WordPress, PrestaShop, Wix. Изграждам структура на сайта, правя схема на основните страници и елементи. Качвам всички необходими модули - защита от спам, интеграция с социални мрежи, почистване от кеш, SEO-помощници и т.н. Ако става дума за магазин, цената включва и качване до 30 продукта, интеграция с платежни системи и доставчици. За да изглежда сайтът добре, не е достатъчно само да поставите текст и снимки на страницата. Има определени техники за проектиране, които често изискват поне познания по HTML и CSS.

4. дизайн на медиа файлове

Освен това при работа със съдържанието е много важно да имате чувство за стил. Един сайт - това е концентрация на медиа файлове. Те са основният аргумент, по който сайта Ви ще се различава от другите подобни. Качествени снимки, обработени, оразмерени, компресирани - това е формулата на успеха на един дизайнерски сайт. Текстовете са важни за успешна SEO-отимизация. Многото думи с удебелен шрифт, прекомерната употреба на заглавия и цвят на текста не само ще отблъснат посетителя, но и ще дадат причина на търсачките да понижат класирането на такъв сайт.

5. Интегриране в он-лайн

На един нов сайт му трябва време да се развие, да почне да се индексира /да се вижда/ от Google - близо 9 -12 месеца. Помагам на моите сайтове да се развият. Наглеждам ги поне една година. Давам препоръки и рекомендации. Поправям, когато има нужда. Имам личен интерес, да се развива това, което е направено от мен - за да се оправдаят положените усилия, и да има полза от направеният от мен продукт.

6. предаване на готов сайт

Всеки клиент получава от мен достъп до хостинг профила, до административния панел на сайта и до c-panel на сайта. По този начин не сте обвързани само с моите услуги. По всяко време, всеки специалист може, да Ви помогне и да направи нужните промени и поправки. Самостоятелно ще плащате хостига и домейна - ще Ви науча, как става. Тези, които имат нужда от обучение, получават от мен 2 часа обучение плюс брошура с описание на основните функционалности на сайта им.

Стил. качество. сигурност.